КФОР: Смањење присуства полиције на северу је одговорност косовских институција

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 19:01

КФОР: Смањење присуства полиције на северу је одговорност косовских институција

Смањење присуства полиције за 25 одсто у и око општинских објеката на северу КиМ је одговорност институција на КиМ и засновано је на процесу дијалога између Приштине и Београда уз подршку ЕУ за деескалацију и нормализацију односа између две стране, речено је Танјугу у Кфору. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Marjan Vucetic Јединице КФОР су потпуно опремљене и спремне за сваку ситуацију, навео је КФОР додајући да настављају да непристрасно спроводе свој мандат УН како би осигурале безбедно окружење и слободу кретања за све заједнице на КиМ.
Такозвана косовска полиција је саопштила 13. јула да је смањила број својих припадника за 25 одсто у општинама на северу КиМ.
У Приштини је саопштено да ће, поред тога, косовска полиција по потреби, заједно са Еулексом и Кфором, процењивати безбедносну ситуацију и размотрити могућност даљег смањења присуства полиције у и око зграда општина.
Selaković otkrio spomenik srpskim zarobljenicima i vojnicima u Kastelanu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак КФОР: Смањење присуства полиције на северу је одговорност косовских институција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.