Председник Мексика позвао на окончање рата у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 17:18

Председник Мексика позвао на окончање рата у Украјини

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор позвао је данас на окончање „ирационалног“ рата у Украјини, додавши да у предстојеће мировне преговоре на Блиском истоку треба да буду укључени и Кијев и Москва. Фото: Танјуг/AP Photo/Fernando Llano, File „Ако и Украјина и Русија буду прихватиле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да траже решење за постизање мира, ми ћемо учествовати“, поручио је мексички председник на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.
Додао је да Мексико не жели наставак рата између Русије и Украјине јер је то „веома ирационално“, напомињући да је сукоб довео до огромне људске патње.
„Од тога корист има само ратна индустрија“, рекао је Лопез Обрадор.
Очекује се да ће високи званичници из око 30 земаља учествовати у мировним преговорима о Украјини 5. и 6. августа у саудијском граду Џеди, објавио је раније „Волстрит џурнал“, додавши да Русија није позвана.
Из Кремља су поручили да ће пратити састанак, али да тренутно не виде услове за мировне преговоре са Кијевом.
Мексико одбија да пошаље оружје Украјини и није увео санкције Русији, али јесте подржао поједине резолуције Уједињених нација којима се критикује улога Москве у сукобу.
Pokrenut program „One stop shop“ na granici Albanije i Severne Makedonije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Мексика позвао на окончање рата у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.