Ковачевски: Електронска наплата путарине потврда да Отворени Балкан даје резултате

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 15:26

Ковачевски: Електронска наплата путарине потврда да Отворени Балкан даје резултате

Председник Владе Северне Македоније Димитар Ковачевски рекао је данас у Прешеву да је електронска наплата путарине између Северне Македоније и Србије најбоља потврда да иницијатива Отворени Балкан даје резултате. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић „Ако погледамо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истраживање, иницијатива Отворени Балкан има огромну подршку, и дала је резултате за само три месеца. Српски и македонски инжењери су направили решење за јединствену електронску наплату путарине“, рекао је Ковачевски.
Он је истакао да картица купљена у Северној Македонији перфектно функционише у Србији.
„Данас сам са министром за транспорт Благојем Бочварским дошао овде са купљеном картицом у Македонији која перфектно функционише у Србији“, истакао је он.
Како је рекао, до следећег петка ће и теретни саобраћај моћи да користи електронску наплату путарине.
„Трговинска размена између две земље је повећана за више од 20 одсто, а број туриста који долазе из Србије је ове године у поређењу са прошлим годинама прилично већи“, истакао је он.
Он је најавио успостављање софтверског система за несметано кретање радника између Северне Македоније, Србије и Албаније.
„Следи нам успостављење јединственог софтвера за несметано кретање радника. Након тога ће радници моћи да се региструју у Северној Македонији, Србији и Албанији. То у овом тренутку траје и до три месеца“, рекао је он.
Ковачевски је додао да ће се у будућности радити на повећању трговинске размене са Србијом.
„Министри раде на решењу које ће нам омогућити да имамо само једну контролу у саобраћају између Србије и Северне Македоније. Иницијатива Отворени Балкан ће повезати наше компаније и срушити баријере“, закључио је Ковачевски.
Премијерка Србије Ана Брнабић обишла је данас продајно место Опен Балкан – електронска наплата путарине, на наплатној станици Прешево, у смеру ка Северној Македонији у друштву председника Владе Северне Македоније Дмитра Ковачевског и ресорних министара за саобраћај, Гораном Весићем и Благојем Бочварским.
Uz srpski tag i kroz Hrvatsku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ковачевски: Електронска наплата путарине потврда да Отворени Балкан даје резултате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.