Ево колико новца увек треба да имате код куће

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 14:00

Ево колико новца увек треба да имате код куће

За хитне случајеве, код куће не би требало да имате само важне прехрамбене производе, већ и нешто новца. Постоји препорука за тачан износ по домаћинству.
Немачка канцеларија за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама (ББК) направила је листу 10-дневних хитних залиха које сваки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грађанин треба да има код куће у случају кризе.
Држите новац у сефу Залихе за хитне случајеве укључују дневне намирнице као што су вода или пиринач, али и лекове и готовину. Иако постоји тачна листа БКА за намирнице, постоји релативно мало информација о количини готовине за хитне случајеве. БКА водич само помиње да морате имати „довољно готовине код куће“, али не наводи тачан износ.
Аустријске власти препоручују 500 евра по домаћинству у малим апоенима. Важно је да не остављате готовину за хитне случајеве у стану испод душека или књига, пише Феникс-магазин. Стручњаци за права потрошача препоручују да је новац најбезбедније чувати у сефу.
Ако код куће немате сеф, потражите најбоље могуће скровиште. Имајте на уму да вода или влага могу оштетити папирни новац, па га добро заштитите. Важност готовине показала се када је било проблема са плаћањем картицама широм Немачке.
Kako je japanska filozofija transformisala poslovna okruženja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево колико новца увек треба да имате код куће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.