Руму и Шабац до краја године повезаће аутопут (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 12:33

Руму и Шабац до краја године повезаће аутопут (ВИДЕО)

Радови на траси аутопута од Руме до Шабца у дужини од 21 километар, теку планираном динамиком. Фото: Војводина уживо Тренуто се изводе асфалтерски радови на овој траси, па се очекује да Рума и Шабац буду спојени атопутем на јесен.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Ауто пут Рума-Шабац налази се у склопу много већег пројекта. Наиме, аутопут се од Руме наставља на Фрушкогорски коридор ка Новом Саду, где ће преко петог новосадског моста бити спојен са аутопутем Е-75, Београд-Будимпешта.
Са друге стране, од Шабца се наставља брза саобраћајница ка Лозници у дужини од 77 километара. Ово је изузетно важан инфраструктурни пројекат, који ће приближити Мачву, Лозницу и подриње са Новим Садом и Београдом.
Фото: Војводина уживо Деоница ауто-пута почиње од будуће наплатне станице код нове петље Рума, и завршава се код будуће наплатне станице Кленак, одакле почиње мостовска конструкција дужине 1300 метара која води на нови мост преко реке Саве, дужине 1200 метара.
Фото: Војводина уживо Најважнији објекти на овој деоници су Мост преко Саве и петља Рума, која спаја овај аутопут са аутопутем Е-70 Београд-Загреб.
Фото: Војводина уживо Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на аутопту Рума – Шабац и брзој саобраћајници Шабац – Лозница, закључен је 19. новембра 2019. године са азербејџанском компанијом “Азвирт“. Уговорена цена радова је 467,5 милиона евра.
Фото: Војводина уживо Аутопут Рума-Шабац у бројкама: Дужина аутопута 21 километар
Ширина аутопута 29 метара
Мост на Сави дугачак 1.200 метара
Две велике петље – петља Рума и петља Хртковци
Цена аутпута Рума-Шабац-брза саобраћајница до Лознице 467,5 милона евра
Извођеч радова од Руме до Лознице је азербејџанска компанија „Азвирт“
Dodik: Republika Srpska izaći će još jača iz političke krize u BiH

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руму и Шабац до краја године повезаће аутопут (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.