Песков: Украјина неефикасно и бесциљно троши милијарде евра помоћи НАТО-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 08:46

Песков: Украјина неефикасно и бесциљно троши милијарде евра помоћи НАТО-а

Режим у Кијеву неефикасно и бесциљно троши милијарде евра помоћи НАТО-а, што изазива питања међу западним пореским обвезницима, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP “Очигледно је да се вишемилионски ресурси које су земље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << НАТО-а предале кијевском режиму, у ствари троше неефикасно и бесциљно. То такође изазива озбиљна питања у западним престоницама и велику нелагоду пореских обвезника из западних престоница“, рекао је Песков.
Он је оценио да контраофанзива Украјине не функционише.
“Кијевски режим је у веома, веома тешкој ситуацији. Специјална војна операција се наставља. Очигледно је да контраофанзива не функционише онако како је планирана у Кијеву“, рекао је портпарол Кремља. Казао је да нема информација о томе која врста дронова је учествовала у нападу на пословни центар у Москви, и оценио да кијевски режим показује “своју терористичку природу настављајући покушаје терористичких напада“.
“Кијев прибегава терористичким ударима на цивиљне циљеве. Наставићемо да се боримо против тога“, рекао је Песков.
Према његовим речима, Украјина “не жели и не може да жели мир, све док се користи искључиво као инструмент у рату колективног Запада са Русијом“.
“Да ли је сада могуће постићи мирно решење уз учешће кијевског режима и његове тренутне позиције? Одговор је такође недвосмислен: не, немогуће је. Нема предуслова за то“, рекао је портпарол Кремља. Навео је да ће Москва пратити састанак у Саудијској Арабији о Украјини, зато што је потребно разумети који су циљеви тог догађаја, и подсетио да се на ту тему разговарало током самита Русије и земаља Африке.
“Пошто је (председник Јужне Африке) Рамафоса организатор ове иницијативе, руска страна је припремила сопствени нацрт такве изјаве, који је достављен јужноафричкој делегацији пре поласка из Санкт Петербурга. Чим буде заједничког разумевања и усаглашен текст, јужноафричка страна ће га објавити“, рекао је Песков.
FAC: Zelenski i Prigožin komšije u otmenom letovalištu na obali Tirenskog mora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Украјина неефикасно и бесциљно троши милијарде евра помоћи НАТО-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.