Захарова: Покушај атентата на руске новинаре показује терористичку природу Кијева

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 08:05

Захарова: Покушај атентата на руске новинаре показује терористичку природу Кијева

Покушај атентата на главну уредницу телевизијске мреже РТ Маргариту Симоњан и новинарку Ксенију Собчак који су организовале украјинске службе безбедности поново показује терористичку природу кијевског режима, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Марија Захарова. Фото: Wikimedia Commons „Недавни догађаји још једном показују терористичку природу режима украјинског председника Володимира Зеленског који је одговоран за низ терористичких напада“, рекла је Захарова, преноси ТАСС.
Према њеним речима, Русија „тешко може да очекује“ реакцију међународних организација.
„Патолошко лицемерје је дуго била политичка традиција западног либерализма и његов безусловни рефлекс“, рекла је она.
Како је истакла, то још један покушај терористичког напада на руске цивиле, „организован од стране кијевског режима, који пажљиво подучавају западни руководиоци”.
„Сада агенције за спровођење закона утврђују све детаље, али је већ очигледно да је разлог неуспелог покушаја убиства професионална делатност руских новинара“, рекла је портпаролка руског министарства.
Она је напоменула да Симоњан редовно добија претње и да то није први осујећени покушај њеног убиства који су планирале украјинске безбедносне службе.
Захарова је подсетила на неколико терористичких напада које је Украјина већ починила.
Конкретно, 20. августа 2022. аутомобил новинарке Дарије Дугине је дигнут у ваздух у Московској области и она је погинула у нападу. Ратни репортер Владлен Татарски 2. априла 2023. погинуо је у експлозији у Санкт Петербургу. Аутомобил писца Захара Прилепина је 6. маја дигнут у ваздух у селу Пионерски, у области Нижњи Новгород. Његов телохранитељ је убијен, а Прилепин је рањен.
Према истрази, украјинске безбедносне службе и њихови агенти били су идејни творци свих ових терористичких напада, навела је Захарова.
Netanijahu prebačen u bolnicu, oseća se dobro

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Покушај атентата на руске новинаре показује терористичку природу Кијева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.