Маркета Вондроушова шампионка Вимблдона

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 17:28

Маркета Вондроушова шампионка Вимблдона

Чехиња Маркета Вондроушова освојила је трофеј на Вимблдону, пошто је у два сета савладала Онс Жабер из Туниса – 6:4, 6:4. Чехиња је до првог гренд слема у каријери дошла са 42. места на ВТА листи, Тунишанка изгубила и у трећем гренд слем финалу. Фото: Танјуг/AP/Alastair Grant Маркета Вондроушова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << направила је велико изненађење и победом над Онс Жабер од 2:0 (6:4, 6:4) освојила женски турнир на Вимблдону.
Чехиња је до првог гренд слем трофеја у каријери дошла са 42. позиције на ВТА листи и направила највећи успех у каријери, после играња финала Ролан Гароса 2019. године.
Жабер је играла своје треће финале на гренд слем турнирима, укључујући и Вимблдон прошле године, али доживела и трећи пораз.
У једном врло чудном мечу, који је обиловао брејковима, Чехиња се неколико пута враћала у меч пошто је имала брејк заостатка.
Два пута таква ситуација је била у првом сету, Жабер је водила са 2:0 и 4:2, али је Чехиња везала четири гема и дошла до предности.
Тунишанка је водила и у другом сету са 3:1, али је Вондроушова прво вратила брејк, а онда направила још један, који јој је омогућио да на свој сервис дође до победе.
Чехињу очекује и велики напредак на ВТА листи, на којој би од понедељка требало да се приближи пласману међу 10 најбољих на свету.
Đoković: Igraću za reprezentaciju u Dejvis kupu




Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маркета Вондроушова шампионка Вимблдона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.