Црна Гора: Милатовић сутра почиње консултације у вези са мандатаром за састав владе

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 15:25

Црна Гора: Милатовић сутра почиње консултације у вези са мандатаром за састав владе

Председник Црне Горе Јаков Милатовић почеће сутра консултације са свим политичким субјектима у циљу давања мандата за формирање нове црногорске Владе. Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic Како преносе медији, Милатовић ће сутра прво разговарати с лидером Европе сад, Милојком Спајић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а потом и са председником ДПС-а Данијелом Живковићем.
Иако има рок од 30 дана, Милатовић је раније рекао да очекује да ће консултације завршити и пре предвиђеног рока, односно у оквиру наредних 15 дана, наводи РТЦГ.
„Потреба је да што пре добијемо стабилну и европску владу. Ја ћу урадити свој део посла, а мислим да би требало на свим странама политичког спектра да буде довољно одговорности и озбиљности“, навео је Милатовић.
Мандатар саопштава у Скупштини свој програм и предлаже састав владе.
О програму мандатара и предлогу за састав владе парламент одлучује истовремено.
У новом сазиву Скупштине листа Покрета Европа сад (ПЕС), коју је предводио Милојко Спајић, има највише посланика – 24, а коалиција Заједно, окупљена око Демократске партије социјалиста, на чијем челу је Данијел Живковић, 21 посланика.
Према резултатима избора, који су одржани 11. јуна, коалицији За будућност Црне Горе припало је 13 посланичких места, коалицији Демократа и Грађанског покрета УРА 11, а Бошњачкој странци шест.
По два представника у парламенту имају коалиција Социјалистичке народне партије и Демоса и Албански форум, а по једног Хрватска грађанска иницијатива и Албанска алијанса.
Консултације ће бити одржане у резиденцији председника Црне Горе на Цетињу.
Dodik: Retorika Kavazovića podseća na retoriku ratnih komandanata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Црна Гора: Милатовић сутра почиње консултације у вези са мандатаром за састав владе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.