Намирнице које никада не треба држати у фрижидеру!

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 15:01

Намирнице које никада не треба држати у фрижидеру!

Постоји низ намирница које не морају нужно да буду у фрижидеру, укључујући и оне које никада не бисте смели да хладите. Фото: Pixabay/rperucho Фрижидер је веома специфично, хладно, мрачно окружење које није гостољубиво за све врсте хране.
Авокадо Ако имате незрео авокадо у којем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << желите да уживате што је пре могуће, фрижидер дефинитивно није место за то. Хладан ваздух доводи до тога да авокадо сазрева спорије. Оставите авокадо на сувом месту, на пример на кухињском пулту. Али будите сигурни да једете авокадо на време. Не постоји ништа горе од презрелог авокада. Ако приметите да вам авокадо почиње да тамни, можете га ставити у фрижидер да успорите процес зрења.
Љути сос  Када је у питању било који љути сос, морате имати на уму да ови производи имају прилично дуг рок трајања. Пуне су природних конзерванса попут сирћета и често не садрже много правог воћа или поврћа. Љути сос треба чувати даље од директне сунчеве светлости и држати на хладном и сувом месту као што је остава или орман. Ако сте љубитељ љутог соса, можете га оставити на столу јер ћете га сигурно искористити уз следећи оброк.
 Брашно  Не познајете много људи који држе пшенично брашно у фрижидеру, али у случају да сте размишљали о томе да будете та особа – немојте, јер апсолутно нема разлога за то. Брашно треба чувати на сувом месту и у херметички затвореној посуди. Можете га ставити у фрижидер ако желите, али ће заузети непотребно много простора.
Банане Банане боље задржавају хранљиве материје када се држе ван фрижидера. Хладне температуре заправо успоравају процес зрења (као што смо видели код авокада). Али у већини фрижидера има и доста влаге, што може довести до тога да банане постану смеђе или чак црне. Ако заиста желите да банане трају дуже, исеците их на мале комаде и чувајте у пластичним кесама у замрзивачу. Смрзнуте банане су савршене за смутије.
Kora pomorandže može biti višestruko korisna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које никада не треба држати у фрижидеру! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.