За пола године неевидентираним мигрантима у Тунису стигло милијарду долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 14:42

За пола године неевидентираним мигрантима у Тунису стигло милијарду долара

Неевидентирани мигранти у Тунису, који су стигли из подсахарске Африке, примили су око милијарду долара у дознакама из својих земаља током прве половине 2023. године, изјавио је данас званичник националног безбедносног савета Туниса. Фото: Танјуг/AP/Gareth Fuller Председник Каис Саид, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који је председовао саветом, рекао је да је та бројка „шокантна и да указује да је Тунис на мети”, пренео је Ројтерс.Саид је осудио овогодишњу неевидентирану миграцију подсахарских Африканаца у његову земљу, рекавши да је тај потез уперен против демографије Туниса, што је наишло на критике група за људска права.
Износ најављених трансфера за недокументоване мигранате већи је од прихода виталне туристичке индустрије у Тунису током прве половине године, која је износила 725 милиона долара.
Хиљаде неевидентираних миграната дошло је претходних месеци у град Сфакс, са циљем да се отисну даље у Европу у чамцима уз помоћ кријумчара људи, што је довело до невиђене миграционе кризе у Тунису.Тунис је склонио стотине миграната овог месеца у пусто подручје дуж границе, након неколико дана насиља између становника Сфакса и миграната.
Под притиском међународних и локалних група за људска права, који су оптужили власти Туниса да су угрозили животе миграната, влада их је пребацила у склоништа у два града ове недеље.
Američki gradovi sve češće imaju i gradonačelnike za noćni život

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак За пола године неевидентираним мигрантима у Тунису стигло милијарду долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.