Италија: На стотине летова отказано због штрајка летачког и земаљског особља

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 14:27

Италија: На стотине летова отказано због штрајка летачког и земаљског особља

Стотине летова широм Италије данас је отказано, а путници на врхунцу туристичке сезоне принуђени да направе алтернативне планове, након што су синдикати ваздухопловног саобраћаја наставили са планираном обуставом рада два дана након штрајка железничара који је парализовао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << железнички саобраћај у Италији.
Национални авиопревозник ИТА саопштио је да је отказао 133 лета, већином домаћих, али и неколико за европске дестинације као што су Мадрид, Амстердам и Барселона, пренео је АП.Нискобуџетне авиокомпаније ирска Рајанер и шпанска Вуелинг отказале су десетине летова због штрајка од 10:00 до 18:00 часова.
У штрајку учествују пилоти, стјуардесе, руковаоци пртљага и аеродромско особље.
На сајту напуљског аеродрома може се видети да је отказано на десетине летова почев од 10:00 часова.
Синдикати Филт Цгил, Уилтраспорти и Угл Траспорто саопштили су да су кренули у штрајк због „апсолутно незадовољавајућих“ одредби везаних за уговор са Малта ером, која управља летовима Рајанера.
Seul pozvao Kinu da odigra „konstruktivnu ulogu“ u obuzdavanju pretnji Severne Koreje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија: На стотине летова отказано због штрајка летачког и земаљског особља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.