Мислите да није добро да носите црну одећу на великим врућинама? Грдно се варате! Ево зашто је треба носити!

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 13:47

Мислите да није добро да носите црну одећу на великим врућинама? Грдно се варате! Ево зашто је треба носити!

Можда ношење црног у летњим месецима звучи као да ћете се сигурно знојити, али то је заправо добра идеја. Фото: Pixabay/xusenru Црна одећа обезбеђује телу неопходно хлађење у врелим данима. Звучи смешно, али је истина.
Истина је да се црна одећа лети загрева на сунцу, међутим, црна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << боја убрзава процес хлађења тела, управо зато што упија више топлоте. У црном се брже знојите него у белом, али се управо зато тело брже хлади.
Интегрисана УВ заштита И још један плус, тамна одећа рефлектује део опасног УВ зрачења сунца, чинећи је око 97 процената безопасном и нуди бољу заштиту од могућих опекотина које можете добити ако носите светлу одећу.
Бела одећа, пак, не сакупља топлоту, већ пропушта око 40 одсто штетних УВ зрака. Поред белих комбинација, крема за сунчање је обавезна и испод одеће.
Ово су прави материјали за лето: Прозрачна природна влакна се посебно препоручују лети.
Памук, лан или свила пријатни су на кожи на високим температурама и такође упијају зној.
Синтетичка влакна, с друге стране, изолују кожу и повећавају телесну топлоту.
Носите лабав крој Идеалан крој за црну одећу лети је „oversize“
Шири комади одеће омогућавају циркулацију ваздуха, што ствара ефекат хлађења.
Препоручује се ношење ширих туника, хаљина и ширих панталона.
Kako zadržati preplanuli ten što duže nakon letovanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мислите да није добро да носите црну одећу на великим врућинама? Грдно се варате! Ево зашто је треба носити! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.