Весић у Шиду: Растерећен транзитни саобраћај, у плану брза пруга и обилазница

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 13:07

Весић у Шиду: Растерећен транзитни саобраћај, у плану брза пруга и обилазница

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцији државног пута у Моровићу, код Шида, који ће житељима тог места омогућити да брже и лакше стигну до центра Шида. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Весић је најавио важне пројекте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за Шид у будућности, пре свега обнову пруге Београд – Шид, која ће се наставити ка Загребу, Љубљани и Бечу и Венецији, као и изградњу обилазнице.
Радови на обнови државног пута у Моровићу, у дужини од пет километара, приводе се крају, што је велико олакшање за мештане, што су они у разговору и пренели министру Весићу.Он је истакао да посебан значај придаје изградњи и обнови управо локалних путева, који се не смеју заборавити, поред ауто-путева и брзих саобраћајница које јесу најважније, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
„Али, веома су важни и локални путеви који чине комфорнијим живот људи у њиховим местима, као овде, у Моровићу. На захтев председника општине обновили смо пут дужине пет километара, од центра Моровића до уласка у Шид, на тај начин овим људима обезбедили да могу брзо да дођу до Шида и да имају пут какав треба да имају људи у 21.веку“, рекао је Весић.
Најавио је да ће се у Шиду већ ове године радити још неколико путева, али је истакао да је најважније то што је измештен транзитни саобраћај, односно страни камиони из Шида.
Додао је да су страни камиони, у транзиту, силазили са аутопутева да би уштедели на путарини и возили локалним путевима које су уништавали, наводећи да су странци „бежали“ са Батроваца и долазили у Шид. Весић је указао да је зато пре две недеље Влада донела одлуку којом су одређени транзитни коридори за стране камионе и они више не смеју да силазе са ауто-пута, што за Шид значи да морају да иду на прелаз Батровци.
Putnička vozila na Gradini čekaju 100 minuta, na Horgošu 60 minuta

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић у Шиду: Растерећен транзитни саобраћај, у плану брза пруга и обилазница се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.