Руска Државна дума предложила забрану „Барби“ лутке

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 13:01

Руска Државна дума предложила забрану „Барби“ лутке

Дечије лутке које се продају у Русији не би требало да промовишу нетрадиционалне вредности за земљу, изјавила је данас чланица Комитета Државне думе за међународне послове Марија Бутина. Фото: Unsplash/Elena Mishlanova20 „Категорички сам против појављивања лутака у нашим продавницама, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на пример, трансродних особа или лутака које промовишу истополне односе“, рекла је Бутина за РИА Новости.
Она је напоменула да је за владине поруџбине, на пример, приликом куповине лутака за вртиће потребно фокусирати се на домаће фабрике лутака које праве „прелепе играчке са правом поруком“.
Према њеним речима, Барби лутке које производи компанија „Маттел“ су мотор ЛГБТ агенде, што је у Русији неприхватљиво према Закону о забрани ЛГБТ пропаганде.
Руски председник Владимир Путин је 2013. године потписао закон о забрани ЛГБТ пропаганде међу децом.
Он је више пута напоменуо да се на овај начин не крше права ЛГБТ заједнице у Русији.
Zaharova: Rusija i Afrika ujedinjene shvatanjem slobode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руска Државна дума предложила забрану „Барби“ лутке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.