Маск: Моја нова АИ компанија ће радити на разумевању универзума

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 11:13

Маск: Моја нова АИ компанија ће радити на разумевању универзума

Амерички милијардер Илон Маск изјавио је да је сврха његове нове компаније за вештачку интелигенцију „иксАИ” да „разуме универзум”. Фото: Танјуг/Patrick Pleul/Pool via AP, File У 90-минутном аудио ћаскању на Твитеру, Маск је први пут говорио о својој визији за „иксАИ”, а повремено је прелазио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и на теме као што су еволуција Земље и крхкост цивилизације.У покушају да продуби разумевање универзума, Маск се нашалио да је мисија „иксАИ” да, како је рекао, истражи „шта се, дођавола, овде дешава?”.
Маск је најавио формирање „иксАИ” још у среду, након што је оптужио компаније као што су „ОпенАИ” и „Гугл” да развијају технологију, а да притом не разматрају ризике за људе.
„ОпенАИ” и „Гугл” нису одговорили на захтев за коментар. Маск је рекао да ће „xАИ” покушати да буде „добра вештачка интелигенција” (АГИ), као алтернатива „Мајкрософту”, „Гуглу” и „ОпенАИ”. АГИ се сматра општом интелигенцијом која може да реши проблеме као човек.
Bajnens: Bitkoin porastao na 27.740 evra , rekordan rast ripla za 65 odsto

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Моја нова АИ компанија ће радити на разумевању универзума се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.