Селаковић у Италији – открива споменик страдалим српским заробљеницима

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 10:57

Селаковић у Италији – открива споменик страдалим српским заробљеницима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић боравиће од 15. до 16. јула у дводневној посети Италији, током које ће одати почаст и положити венце на спомен обележја српским заробљеницима и војницима страдалим у Првом светском рату на територији Трентина. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Зоран Жестић Селаковић ће присуствовати и постављању споменика на српском гробљу у Кастелану, саопштено је из ресорног министарства.
Како је најављено, Селаковић ће сутра у 18.00 часова, у месту Кастелано одати почаст и положити венац код Капеле палих бораца у Првом светском рату, где се налази меморијална плоча посвећена страдалим српским заробљеницима.
У недељу, 16. јула у 10.00 сати, на Српском гробљу надомак места Кастелено, присуствоваће комеморацији и инаугурацији споменика српским заробљеницима и војницима страдалим у Првом светском рату на територији Трентина.
Споменик подиже Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уз велику подршку италијанске регије Трентино Алто Адиђе и Општином Вила Лагарина.
Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић у Италији – открива споменик страдалим српским заробљеницима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.