У Нигерији проглашено ванредно стање због несташице хране

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 10:52

У Нигерији проглашено ванредно стање због несташице хране

Нигеријски председник Бола Тинубу прогласио је ванредно стање услед великог пораста цена и несташице хране. Фото: Unsplash/ Emmanuel Ikwuegbu У склопу ванредног стања, уведена је иницијатива заштите пољопривредника, од којих су многи постали мета банди које их киднапују ради откупа, сиромашним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << домаћинствима држава ће помоћи са око 10 долара месечно наредних шест месеци. Новац који је држава уштедела недавним укидањем субвенција за гориво користиће се како би се обезбедило ђубриво и житарице неопходне пољопривредницима.
“Уверавам све Нигеријце да нико неће остати запостављен овим стратешким интервенцијама“ ,рекао је Тинубу. Који је на дужност председника ступио у мају ове године.
Како преноси британски јавни сервис, месечне стипендије намењене су за 12 милиона домаћинстава, преко програма “Националне сигурносне мреже“. Што је одвојена иницијатива од оне преко које је претходна влада пружила помоћ домаћинствима од око 6 долара месечно.
“Очекује се да ће програм стимулисати економске активности у неформалном сектору и унапредити исхрану, здравље, образовање и развој људског капитала у домаћинствима корисника“, рекао је Тинубу.
У извештају УН из јануара ове године, превиђа се да је 25 милиона Нигеријаца ове године изложено великом ризику да неће моћи да приуште довољно хране сваког дана.
Zakon o obnavljanju prirode nagoveštava burne evropske izbore

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Нигерији проглашено ванредно стање због несташице хране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.