Рекордне падавине на североистоку Јапана, становништво позвано на евакуацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 10:48

Рекордне падавине на североистоку Јапана, становништво позвано на евакуацију

Јака киша која је погодила данас префектуру Акита на североистоку Јапана донела је рекордне падавине, а делови становништва позвани су на евакуацију након што се река у престоници префектуре Акита излила из корита, саопштиле су локалне власти. Фото: Танјуг/AP Photo/Eugene Hoshiko Две >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << особе су пребачене у болницу након што се покренуло клизиште и оштетило једну кућу, саопштено је из спасилачке службе, преноси агенција Кјодо.Железнички оператер саопштио је да је обустављен саобраћај брзим возом између станица Мориока и Акита.
Река Таихеи се излила, а за становнике града и оближњег Гоџомеа издата је најстрожа узбуна за евакуацију, саопштиле су власти.
Наређења за евакуацију издата су у више од 10 општина у префектури Акита, а метеоролошка агенција је позвала на опрез због клизишта и изливања река.
Упозорење о клизиштима је издато и за неке делове префектуре Аомори.
Погођени активним сезонским кишним фронтом, градови Хапо и Ога, оба у префектури Акита, забележили су рекордне падавине од 196 милиметара и 179,5 мм, у периоду од 12 сати до 10:40 часова по локалном времену, саопштила је Јапанска метеоролошка агенција, а преноси јапански сервис НХК.
Snažni toplotni talasi širom sveta prete da obore temperaturne rekorde

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рекордне падавине на североистоку Јапана, становништво позвано на евакуацију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.