Позив младима за добровољно служење војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 10:31

Позив младима за добровољно служење војног рока

Сви заинтересовани младићи и девојке који желе да се пријаве за добровољно служење војног рока под оружјем могу да поднесу своје пријаве у центрима Министарства одбране и већ у септембру ове године добију прилику да стану у строј Војске Србије. Такође, у току је и пријава за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << војностручно оспособљавање за резервне официре. Фото: Танјуг/ Министарство обране и војска Србије Сви пријављени кандидати имаће прилику да провере своје способности, прођу динамичну војну обуку и уједно покажу патриотизам и грађанску одговорност према својој земљи. Добровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.
Право да конкуришу имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2023. години навршавају од 19 до 30 година, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.
Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.
Будуће војнике очекује и месечна плата која износи око 46.000 динара. Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.
Nemanja Vlašković pušten na slobodu, Dejanu Pantiću produžen kućni pritvor za još dva meseca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Позив младима за добровољно служење војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.