Кора поморанџе може бити вишеструко корисна

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 10:17

Кора поморанџе може бити вишеструко корисна

Кад једемо поморанџу уживамо у сочним кришкама, а коре бацамо. Међутим и коре можемо да веома ефикасно искористимо. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Избељивање зуба Кад размишљамо о томе што значи имати сјајан осмех, прва мисао обично су бели зуби. Кора поморанџе садржи природни спој назван >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лимунска киселина који се често додаје пасти за зубе, а може вам помоћи да зубе учините бисерно белим.
Једноставно, на зубе једном недељно утрљајте кору поморанџе и исперите.
Направите природно средство за чишћење Израда средства за чишћење од поморанџине коре једноставан је начин да смањите отпад и уштедите новац. Можете га употребити за чишћење прозора, рингли… Једноставно у једну боцу наспите мало алкохолног сирћета и додајте кору поморанџе. Смесу држите у фрижидеру неколико недеља и с времена на време протресите.
Одбијање инсеката Осушите мало поморанџине коре, а затим напуните боцу с распршивачем водом и додајте јој осушене коре. Попрскајте га кад год вам је потребно.
Решите се неугодних мириса Још једна добра употреба коре поморанџе је стављање у ципеле преко ноћи и уживање у свежем мирису цитруса ујутро док обувате ципеле.
Istraživanje dalo odgovor: Zbog čega se najviše radujemo prvoj jutarnjoj kafi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кора поморанџе може бити вишеструко корисна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.