Које су предности, а које мане беле кухиње и који стил одабрати

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 08:01

Које су предности, а које мане беле кухиње и који стил одабрати

Кухиња – једна од најважнијих просторија где настају кулинарске мајсторије и у којој за истим столом заједно седе сви чланови породице. Стога, било би пожељно да таква просторија буде удобна, модерна и оригинална. Фото: Pexels/Mark McCammkon Уколико имате или желите белу кухињу за свој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дом, за почетак размотрите све предности беле боје која се користи за дизајн кухиње:
– бела је у стању да помери границе простора и на тај начин учини простор пространијим, светлим и ваздушастим;
– ако је кухиња мала, бела боја је најбоље решење;
– ова боја кухиње је светла, па чак и ако је прозор малих димензија имаћете осећај осунчаног простора;
– бела се сматра универзалном бојом, јер се комбинује лепо са свим тоновима. Без страха можете користити најомиљеније боје и експериментисати са њима;
– бела кухиња изгледа невероватно модерно и свеже.
Многи верују да је бела кухиња веома непрактична, а ево и зашто: – ако је бела палета основа кухиње, то може створити осећај одређене стерилне болничке атмосфере и нећете се осећати пријатно у оваквој кухињи;
– отпаци хране и отисци прстију су одмах видљиви на белом материјалу, а ако се стално брише, површина губи своју првобитну чистоћу и атрактивност.
– бела кухиња захтева посебну негу и ако не водите рачуна о кухињским елементима правилно, они могу временом пожутети, а онда кухиња неће бити лепа и атрактивна.
Који стил изабрати? Бела је свестрана боја, тако да ће се уклопити у већину постојећих стилова.
Роматнични стил Провансе – за креирање овог стила можете користити белу у комбинацији са пастелним бојама као што су лаванда, розе и небо плава. Декупаж ће се такође одлично уклопити у овај роматнични изглед кухиње.
Избором млечно беле боје, можете креирати спокојну и лепу унутрашњост у кантри стилу. Његове главне карактеристике су једноставни дрвени намештај, текстил са финим цветним или туфнастим принтом и леп кухињски прибор.
Бела кухиња ће заузети своје заслужено место у унутрашњости стана, уколико је уређена у hi-tech стилу. Користите сребрне тонове, елементе од хрома и сјајне површине. Сва опрема треба да буде модерна и мултифункционална.
Неутрална бела се најбоље уклапа са елегантним минимализмом. Истакните омиљене детаље контрастном црном бојом.
Ако на белу позадину додате неколико шарених украса и креативних елемената, лако је можете претворити у оригиналну кухињу у поп арт стилу.
Скандинавски правац такође поздравља бели опсег. Али, свакако је неопходно ублажити белину контрастним елементима у боји природног дрвета.
Да унутрашњост куће или стана не би била досадна, белу кухињу можете декорисати позадином у другим тоновима. Дакле, ако желите да направите романтичну и опуштајућу атмосферу, користите пастелне боје, као што су бресква, лила, бледо розе, светло жута. За ову сврху могу да се користе и природне боје, на пример, боја песка, маслинаста или небо плава боја. Они који сањају о модерном, младалачком ентеријеру треба да обрате пажњу на засиц́ене и богате боја, као што су мента, црвена, наранџаста, жута, зелена, плава.
Неколико савета Покушајте да се играте и експериментишете са текстурама. Дакле, сјајне елементе можете комбиновати са мат стаклом.
Свежину и оригиналност унећете уколико користите креативне слике или необично посуђе.
Пробајте са различитим нијансама беле.
Kakve se promene događaju u telu kada prestanete da jedete crveno meso

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Које су предности, а које мане беле кухиње и који стил одабрати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.