Дешавања у Новом Саду у августу месецу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 07:01

Дешавања у Новом Саду у августу месецу

Чак и током врелог августа, када је наjвише људи на годишњим одморима, Нови Сад не одмара. Август неће бити толико динамичан као јул месец, али ће бити доста забаван, богат и пун дешавања. Биће и у августу месецу за сваког по нешто. Уколико планирате посету Новом Саду, или сте Новосађани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и август проводите у свом граду, истражили смо за вас које догађаје не треба никако да пропустите овог месеца. Фото: Градске инфо Базари:
Новосадски ноћни базар 4. августа на Рибљој пијаци Фото: Градске инфо Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима. Базар се одржава сваког првог петка у месецу. Организатори догађаја задржавају право да услед лоших временских услова промене датум одржавања Базара.
Све измене и информације у вези програма можете пронаћи на сајту организатора.
Фестивали:
Фестивал уличних свирача/ “Градић фест”, 26. август, Петроварадин Фото: Градске инфо Фестивал уличних свирача је догађај који окупља уметнике из целог света, како професионалце тако и почетнике. По обичају који у континуитету траје од 2000. године, Новосађане и њихове госте крајем лета обрадује Фестивал уличних свирача – Градић фест који на улице града доводи најразноврсније уметнике са интернационалне и домаће сцене. Фестивал окупља у највећој мери музичаре, али и плесаче, позоришне трупе, перформере, акробате и представља велику уметничку радионицу на отвореном где су уметници и публика равноправни учесници. Програми у оквиру Фестивала уличних свирача дешавају се истовремено на неколико локација. Од 2016. године Фестивал уличних свирача преместио се у Подграђе Петроварадинске тврђаве, а од 2017. године удружује се са још неколико фестивала под називом “Градић фест” са заједничким циљем да се оживи овај локалитет. Нови концепт фестивала, поред досадашњег музичког и уметничког, обухвата и филмски програм, журке, позоришне представе и предавања.
Детаље и програм фестивала можете погледати на званичном сајту организатора.
Међународни сусрет олдтајмер возила и рели кроз Војводину, 25. и 26. август на Тргу слободе На традиционалном скупу олдтајмер возила у Новом Саду учествује око 90 аутомобила и мотора из најпознатијих клубова из Србије и десетак европских земаља. Рели сваке године креће из другог града у Војводини, а завршава се изложбом старовременских возила на Тргу слободе.
Програм можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Програм за децу:
Лето у башти  Дому војске на кеју, од 4. до 26. августа Фото: Facebook.com/pozoristance.teatrilo Културна манифестација за целу породицу „Лето у башти Дома војске“ на кеју, у виду позоришно-музичког програма, одржаће се од 4. до 26. августа у Новом Саду.
Репертоар представа током три недеље петком и суботом подељен је на дечији и вечерњи програм. Дечије представе почињу од 19:оо часова и представе за одрасле од 21:00 час, управо у летњој башти Дома војске на кеју.
Све представе су бесплатне.
Пена парту у Биг тржном центру, 5. августа Фото: Facebook.com Спремите се за незаборавно поподне у суботу 5. августа од 17 до 20 часова, на централном паркингу Биг шопинг центра! Феноменална журка за најмлађе је у плану, са пуно пене, узбудљивим анимацијама и врхунском музиком.
Не заборавите да понесете свој омиљени купаћи костим и донесете добро расположење! Очекује вас фантастична забава на отвореном и ђускање у пени уз највеће летње хитове.
Концерти/Журке:
Електропоп журка у Борисовом атељеу на Петроварадинској тврђави, 5. август Фото: new.gigstix.com ЕЛЕKТРОПОП сетови су базирани на дrенс и поп музици и миксују се са хипхоп и рнб звуцима и понеким домаћим или страним евергрином: Doja Cat, Olivia Rodrigo, Shu, Lady Gaga, The Weeknd, Billie Eilish, Dua Lipa, Madonna, Senidah, Sara Jo, Taylor Swift, Ariana Grande, Sajsi MC, Beyonce, Cardi B, Mimi Mercedez, Nicki Minaj…
Улазнице за догађај можете да купите на свим „Gigstix“ продајним местима и онлајн.
Бенд I AM MORBID у Новом Саду, 7. август, СКЦНС Фабрика У склопу нове МорбидФест турнеје бенд ће прокрстарити Европом и одсвирати ексклузивне наступе у више од тринаест земаља и на тај начин фановима поново донети дух легендарних издања која представљају темеље дед метал звука.
На бини ће им се придружити гитарски дуо: Bill Hudson (North Tale, Doro, Circle II Circle) i Richie Brown (Trivium, The Absence, Mindscar).
Улазнице за концерт можете да купите на свим „Gigstix“ продајним местима и онлајн.
Уживајте!
Kako će Novi Sad izgledati 2073. godine? Pitali smo veštačku inteligenciju i dobili ove fotografije (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дешавања у Новом Саду у августу месецу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.