Штаб за ванредне ситуације у Врбасу позвао грађане да пријаве штету од невремена

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 19:47

Штаб за ванредне ситуације у Врбасу позвао грађане да пријаве штету од невремена

Након великог олујног невремена које је синоћ погодило Врбас и околину, општински штаб за ванредне ситуације, одржао је хитну седницу, којом је председавао председник општине Врбас Предраг Ројевић. Фото: Pixabay/Pexels На седници штаба, на Ројевићеву иницијатву формирана је Комисија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која ће примити и размотрити пријављену штету насталу синоћном градоносном олујом.
„Отворена је и посебна канцеларија у приземљу зграде општине за предају захтева грађана који су претрпели штету, као и комисија која ће радити овај део посла.
Општину Врбас ће данас поподне посетити и државни секретар у Министарству пољопривреде који ће заједно са члановима штаба обићи терен и сагледати размере настале штете,“ рекао је Ројевић.
„Локална самоуправа ће у сарадњи са Покрајином и Републиком дефинисати све потребне мере опоравка, организацију и спровођење задатака обнове. Грађани Врбаса и свих места наше општине, могу бити сигурни да ћемо учинити све како би се отклониле последице незапамћене непогоде“, додао је Ројевић.
Председник општине Врбас Предраг Ројевић и Бобан Костић државни секретар у Министарству пољопривреде обишли су данас велики број газдинстава на територији општине Врбас погођених разорним невременом 13. јула.
Ројевић и Костић посетили су пољопривредна имања Тамаре Богдановић из Бачког Доброг Поља, којој је град уништио воћњак, Марка Миловића из Врбаса ком су страдали пластеници, воћњак, виноград и усеви, Велибора Рмуша из Савиног Села, ком су у невремену страдали усеви и 10 оваца.
Vesić: Svaka saobraćajnica je važna, ulažemo u obnovu lokalnih puteva

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Штаб за ванредне ситуације у Врбасу позвао грађане да пријаве штету од невремена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.