Да ли знате да је унос воде важан ако желите да повећате мишићну масу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 18:00

Да ли знате да је унос воде важан ако желите да повећате мишићну масу?

Вода је неопходна компонента када покушавате да добијете мишићну масу. Фото: Pixabay/shumilova-s То је један од ваших најбољих савезника за повећање величине, тонуса и снаге ваших мишића док се упуштате у режим вежбања. Пре свега, важно је разумети да је хидратација неопходна за наше >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тело, а не само за раст мишића. Вода је један од најважнијих хранљивих састојака у телу, одржава равнотежу свих његових система људског тела, укључујући срце, мозак, плућа, бубреге и мишиће.
Осим што „подмазује“ зглобове и контролише телесну температуру, он такође преноси хранљиве материје у све делове тела, укључујући снабдевање тела енергијом.
Ако останете адекватно хидрирани, можете повећати издржљивост своје вежбе тако што ћете искористити широку листу добро познатих здравствених предности воде. 
Вода игра кључну улогу у стимулисању повећања мишићне масе, јер доноси материјале неопходне за изградњу протеинских и гликогених структура, главних извора енергије у телу. Не само да омогућава бољу слободу кретања, већ вам такође помаже да изградите мишиће довољно добре за савијање.
Такође уравнотежује ваш метаболизам и помаже у одржавању здравог уринарног тракта и дигестивног система
. Један од најчешћих знакова благе дехидрације је умор, који се смањује уносом воде.
Научници препоручују да се два до три сата пре тренинга конзумира око пола литра воде.
Такође препоручују конзумирање једног децилитра воде пре вежбања и до два децилитра воде сваких 10 до 20 минута током вежбања.
Da li treba trenirati kada su tropske vrućine?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате да је унос воде важан ако желите да повећате мишићну масу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.