Новак Ђоковић пети пут узастопно у финалу Вимблдона

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 17:37

Новак Ђоковић пети пут узастопно у финалу Вимблдона

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у пето узастопно финале Вимблдона пошто је савладао Италијана Јаника Синера резултатом 3:0 (6:3, 6:4, 7:6 (7:4)) за два сата и 47 минута. Фото: Танјуг/AP Photo/Alastair Grant У првом гему меча Ђоковић је спасио две брејк лопте, а затим у наредном гему направио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << брејк и повео 2:0. Испоставило се да је један брејк био довољан за освајање првог сета, пошто је Синер имао само једну брејк лопту, код вођства Ђоковића 3:1, али је није искористио.
На старту другог сета, код резултата 1:1, Ђоковић прави брејк. У следећем гему виђена је бизарна ситуација, судија Ричард Хеј је одузео поен Ђоковићу због гласног узвика током поена, убрзо затим му је доделио опомену због кашњења током сервиса, али Ђоковић је успео да буде јачи и од тога и од брејк лопте Синера и на крају да поведе 3:1. Није више било брејкова, а Ђоковић искористио другу сет лопту за вођство 2:0.
Код резултата 1:1 у трећем сету Ђоковић није искористио три везане брејк лопте, па до 5:4 за Синера није било брејка. Имао је Италијан затим две везане сет лопте, али их није искористио, па је Ђоковић изједначио на 5:5, а сет је затим ушао у тај-брејк. Синер је на старту тај-брејка повео 3:1, али је Ђоковић преокренуо на 4:3 и затим привео меч крају.
Ђоковић ће се у недељу у финалу, за 24 гренд слем трофеј, а осми на Вимблдону, борити против победника дуела Карлос Алкараз (Шпанија) – Данил Медведев (Русија).
Olga Danilović se plasirala u finale turnira u Baštadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новак Ђоковић пети пут узастопно у финалу Вимблдона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.