Ове четири грешке многи праве када расхлађују просторију клима уређајем

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 15:01

Ове четири грешке многи праве када расхлађују просторију клима уређајем

Током летњих дана многи користе клима-уређаје да се расхладе, а неки често праве грешке које кваре атмосферу. Фото: Pixabay/Sprinter_Lucio Правилна употреба клима уређаја је неопходна да би се искористио њихов пуни потенцијал.
Такође, правилном употребом избећи ћете високе рачуне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за струју.
Ове четири грешке многи праве када расхлађују просторију клима уређајем.
Редовно проверавајте филтере на расхладном уређају Важно је редовно проверавати филтере клима уређаја како би били чисти.
Чист филтер омогућава доток веће количине ваздуха у уређај, док прљав филтер може ограничити проток ваздуха и довести до уласка некондиционираног ваздуха.
Нечист ваздух има вишу температуру и влажност, што отежава хлађење и повећава потрошњу енергије. Због тога се препоручује редовно чишћење или замена филтера.
Држите врата и прозоре затворене док се хладите Држите врата и прозоре затворенима док клима уређај ради је важно како бисте спречили улазак топлоте споља. Отварање врата и прозора омогућава улазак топлог ваздуха и отежава хлађење простора. Због тога је препоручљиво држати затворена врата и прозоре током рада клима уређаја како би се постигла максимална ефикасност хлађења.
Избегавајте често подешавање термостата Често подешавање термостата омета стабилност температуре у просторији. Ако често мењате подешавања, клима ће се чешће укључивати и искључивати, што смањује његову ефикасност. Препоручује се да термостат поставите на жељену температуру и оставите га на истој поставци дужи период како би се одржала константна температура.
Не постављајте прениску температуру Иако је примамљиво спустити температуру на најнижу могућу вредност током летњих врућина, то није неопходно и може повећати потрошњу енергије. Стручњаци препоручују да термостат подесите на угодну температуру која вам одговара, како бисте смањили оптерећење клима уређаја и трошкове енергије.
Testovi pokazali – evo kako da najbrže rashladite automobil parkiran na suncu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове четири грешке многи праве када расхлађују просторију клима уређајем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.