Русија усвојила закон о забрани промене пола

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 14:20

Русија усвојила закон о забрани промене пола

Руска Државна дума данас је усвојила закон којим се забрањују све медицинске интервенције које за циљ имају промену пола особе. Фото: Танјуг/AP Photo Реч је заправо о новом члану који је додат у Закон о основама заштите здравља грађана Руске Федерације, преноси ТАСС.
Законом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се предлаже и поништавање брака уколико је неко од супружника, у међувремену, променио пол, а истовремено, супружнику који је променио пол биће забрањено усвајање деце.
Председник Думе Вјачеслав Володин је саопштио да ова одлука штити грађане и децу.
„Замислите, у САД је број операција промене пола за последњих 10 година порастао 50 пута. То је пут који води ка дегенерацији нације. За нас је то неприхватљиво“, поручио је Володин на Телеграму.
Иницијатива да се усвоји овај закон поднета је у мају ове године, а на њеној изради је радило око 400 посланика.
Putin: Vagner u pravnom smislu ne postoji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија усвојила закон о забрани промене пола се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.