Положен ванац на Споменик захвалности Француској на Калемегдану

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 12:00

Положен ванац на Споменик захвалности Француској на Калемегдану

Амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар, положио је данас венац на Споменик захвалности Француској на Калемегдану, поводом обележавања националног празника Републике Француске. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Амбасадор Кошар изјавио је да је пријатељство између Србије и Француске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријатељство двеју земаља које су снажно везане за своју независност, али и способне да се удружују како би заједно браниле вредности које деле онда када су те вредности угрожене.
„Београд је један од ретких страних градова који је одликован Легијом части зато што је био један од првих и најславнијих жртава Великог рата, чије становништво, упркос бомбардовању и непријатељској окупацији, није престајало да показује непоколебљиву храброст и био је величанствен симбол отпора и победе херојске нације“, рекао је Кошар.
Истакао је да данашња церемонија представља указивање части онима који се свакодневно залажу за развој и ширење пријатељства између Србије и Француске, а које је оличено у све ближим политичким, економским, културним и академским односима.
После обраћања амбасадора Француске интониране су националне химне Француске и Србије, након чега је положен венац пред Спомеником захвалности Француској.
Догађају су присуствовали државни секретар Министарстава за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Лав Пајкић, члан Градског већа Вук Мирчетић, као и представници Министарства одбране и удружења грађана.
Vučić sa šefom diplomatije Venecuele: Srbija i Venecuela su istinski prijatelji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Положен ванац на Споменик захвалности Француској на Калемегдану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.