Атина: Акропољ затворен на неколико сати због великих врућина

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 11:33

Атина: Акропољ затворен на неколико сати због великих врућина

Грчке власти данас ће на неколико сати затворити Акропољ како би заштитиле посетиоце од топлотног таласа који је погодио Грчку и друге земље јужне Европе. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris Брдо на којем се налази Акропољ биће затворено од поднева до 17 сати по локалном времену, навеле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су власти, преноси Ројтерс.
Грчка метеоролошка служба саопштила је да ће температуре у Атини достићи 41 степен Целзијуса, али је код Акропоља температура обично виша него у остатку престонице.
Топлотни талас „Кербер“ захватио је делове јужне Европе и северозападне Африке, са потенцијалом да обори рекордне температуре у наредним данима.
Прошле године је више од 61.000 људи умрло услед летњих топлотних таласа широм Европе, наводи се у студији коју је недавно објавио часопис „Натуре Медицине“.
Francuska obeležava Dan pada Bastilje, u Parizu tradicionalna vojna parada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Атина: Акропољ затворен на неколико сати због великих врућина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.