Кина потписала споразум о сарадњи са Мауританијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 11:18

Кина потписала споразум о сарадњи са Мауританијом

Кина је данас потписала споразум о сарадњи са Мауританијом и обавезала се да ће ојачати сарадњу са Бурундијем, током последњег у низу разговора између афричких лидера и кинеског председника Си Ђинпинга. Фото: Танјуг/АП/Енди Вонг “Развијање солидарности и сарадње са афричким >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << земљама је важан камен темељац кинеске спољне политике“, рекао је Си у југозападном кинеском граду Ченгдуу.
Он је током разговора са мауританским председником Мохамедом Улд Гаузанијем захвалио тој земљи што је “увек чврсто стајала уз Кину по питањима која укључују кључне интересе Кине“.
Кина и Мауританија су такође потписале план сарадње у оквиру иницијативе Појас и пут, која обухвата инфраструктуру, трговину, финансијску сарадњу, пољопривреду, заштиту вода и међуљудску размену.
На одвојеном састанку у Ченгдуу, Си се састао са председником Бурундија Еваристеом Ндајишимијем и рекао да је Кина отворена за јачање комуникације и сарадње са Бурундијем у главним међународним пословима, посебно о питањима ратних сукоба у Африци.
Holandija: Na zapaljenom teretnom brodu nalazi se 500 električnih automobila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина потписала споразум о сарадњи са Мауританијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.