Градоначелница Сарајева поднела још једну пријаву против колеге из Источног Сарајева

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 09:17

Градоначелница Сарајева поднела још једну пријаву против колеге из Источног Сарајева

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић поднела је још једну кривичну пријаву против колеге из Источног Сарајева Љубише Ћосића, овог пута Тужилаштву Кантона Сарајево. Фото: WikimediaCommons/ European Commission Прву пријаву Карић је против Ћосића поднела Тужилаштву БиХ, због табле постављене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на улазу у Источно Сарајево на којој је био истакнут број Срба који су током последњег рата морали да напусте Сарајево.
Једна од табли јуче је уклоњена, јер се, наводно, налазила на територији Федерације БиХ, а Ћосић каже да „њима не смета табла, већ истина да је Сарајево током рата морало да напусти 157.000 Срба.
„Након што је несумњиво утврђено да се табла за лажне информације налази на подручју Федерације БиХ, припремили смо још једну кривичну пријаву“, нанписала је Карић на Фејсбуку.
Претходну пријаву, Карићева је против Ћосића поднела због, како је навела, подстицања националне, верске и расне мржње.
Карићева у објави на друштвеним мрежама позива кантонално тужилаштво да, како наводи, хитно реагује, уз тврдњу да је реч о тешком кривичном делу.
Ћосић је јуче, након што је табла уклоњена, рекао да се она на истом месту налазила протеклих 10 година и да је сада идеална прилика да се тачно одреди линија разграничења између два ентиета у БиХ.
Milatović: Vučić mi je rekao da novi ambasador neće biti Vladimir Božović

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелница Сарајева поднела још једну пријаву против колеге из Источног Сарајева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.