Пентагон: Вагнерови борци више не учествују значајније у борбама у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 08:59

Пентагон: Вагнерови борци више не учествују значајније у борбама у Украјини

Портпарол Пентагона генерал Патрик Рајдер изјавио је да „плаћеници Вагнера више не учествују у војним операцијама у Украјини у значајнијем обиму“, две недеље након што је та војна група направила побуну у Русији, пренео је Ројтерс. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason „У овом тренутку, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не видимо да снаге Вагнера учествују значајније у борбеним операцијама у Украјини“, додао је Рајдер.
Борци Вагнера су се борили у неким од најжешћих и најопаснијих борби током руског напада на Украјину, али након побуне 24. јуна, Москва је, подсећа Ројтерс, дала опцију војницима Вагнера да напусте земљу, да се прикључе редовној војсци или да иду кућама.
Руско Министарство одбране саопштило је у среду да се завршава Вагнерова примопредаја оружја оружаним снагама Русије.
Putin: Rusija će ići napred na svoj način

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пентагон: Вагнерови борци више не учествују значајније у борбама у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.