Живимо у граду великог срца – Новосађани радо користе Хуманитарни паркинг

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 08:37

Живимо у граду великог срца – Новосађани радо користе Хуманитарни паркинг

Новосадска плажа Штранд недавно је добила посебно значење за малишане оболеле од рака, јер су званично пуштена у рад 28 паркинг места намењена управо за лечење ових храбрих дечјих бораца. Ова иницијатива је део хуманитарне акције коју је спровео Паркинг сервис из Новог Сада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у сарадњи са Националним удружењем родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Фото: Градске инфо Овим гестом, Паркинг сервис је показао своју друштвену одговорност и истинску бригу за децу која се суочавају са овом тешком болешћу. Ове акције су део ширег спектра хуманитарних активности које је Паркинг сервис спровео у протеклом периоду.
Градска предузећа су препозната као партнери у многим хуманитарним акцијама које су организоване у Новом Саду.
Једна од њих била је изградња НУРДОР куће на Поповици, где су ЈКП Градско зеленило, ЈКП Чистоћа, ЈКП Водовод и бројна друге организације показале јединство и подршку у остварењу хумане мисије. Тада су сви заједно допринели стварању топлих домова за породице које су то највише требале.
Сада је фокус на новој хуманој акцији – Хумани паркинг.  







View this post on Instagram

















 
A post shared by Градске инфо (@gradskeinfo)


Идеја је једноставна, али изузетно ефикасна. Сви који желе да подрже ову хуманитарну иницијативу могу то учинити на веома једноставан начин – слањем СМС-а са текстом „1“ на број 1150.
Овом поруком, могу уплатити симболичних 100 динара, што је цена целодневног паркирања, и на тај начин директно донирати средства за унапређење квалитета лечења и живота деце оболеле од малигних болести.
Свака уплата представља важан корак у остваривању хуманог циља. Средства прикупљена овом акцијом ће бити намењена подршци НУРДОР-а у њиховим активностима.
НУРДОР је непрофитно удружење које се посвећује пружању помоћи деци оболелој од рака, али и њиховим породицама, како током лечења тако и након њега. Ова подршка је драгоцена и омогућава боље услове лечења, рехабилитације и пружа охрабрење и подршку најмлађим пацијентима и њиховим родитељима током целог пута борбе против ове тешке болести.
У овом тренутку, сваке недеље једно дете у Србији изгуби битку са овом опаком болешћу. То је потресна статистика која нас свакодневно подсећа колико је важно улагати напоре у борбу против рака код деце.
Хумани паркинг на плажи Штранд представља корак у правом смеру, пружајући нам прилику да заједно као друштво покажемо солидарност и емпатију према онима којима је помоћ најпотребнија. Директор Паркинг сервиса „Нови Сад“, господин Стеван Лугоња, нагласио је да предузеће има снажну жељу да делује друштвено одговорно, те је акција Хумани паркинг само наставак њихових активности у том правцу. Сарадња са НУРДОР-ом је потврда њихове посвећености унапређењу здравља и живота деце оболеле од малигних болести.
Adice – od periferije grada do zanimljive gradske četvrti (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Живимо у граду великог срца – Новосађани радо користе Хуманитарни паркинг се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.