Вучић: Вулину не би увели санкције да сам најавио санкције Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 07:44

Вучић: Вулину не би увели санкције да сам најавио санкције Русији

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су САД увеле санкције директору БИА Александру Вулину због Москве и његовог односа са Русијом. Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије „Да сам ја само дан пре тога најавио увођење санкција Русији, Вулину не би биле уведене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << санкције. То није нешто што ја мислим, већ ја то знам, јер ми је то тако речено“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Он је истакао и да Србија са САД има боље односе и да је важно да има добре односе.
„Санкције Вулину за нас нису лака мера. То је била моја политика и ја сам за то крив, али ми морамо да разумемо да је то врло озбиљна ситуација и да се тако према томе односимо“, рекао је Вучић.
Он је рекао и да је у санкцијама поменута дрога и да Србија зато тражи све информације о томе.
„Ако нам доставе ми ћемо процесуирати Вулина“, рекао је Вучић, али је истакао да је разлог Москва и однос према Русији, да је суштина у томе.
Он је рекао и да је Србији Америка важна као партнер, да има добрих људи са којима се сарађује у америчкој администрацији, наводећи да је амбасадор Кристофер Хил много више помогао Србији него што јој је одмогао.
Вучић је поводом тврдњи да су Вулину уведене санкције због тога што има везе са Слободаном Тешићем и продајом оружја рекао да Вулин са тим има везе само по функцијама које је обављао.
„Они би желели да продају оружје коме хоће, а да им ми не будемо такмац. И Крушик је био конкуренција Бугарима, а сада очекујем додатни удар на Крушик“, рекао је Вучић, додајући да би они да раде са свима, а да Србији то забране.
„Ваша деца да имају да једу, а деца у Севојну, Лучанима , Трстенику… да немају. Имате право да делите касетну муницију, а ми немамо право ни дозвољеним крајним корисницима да дајемо“, рекао је Вучић и објаснио да су у питању велики профити и интереси.
Вучић је рекао и да су измишљотине и ноторне лажи приче о томе да је БИА отела тројицу албанских полицајаца, као и да Вулин нема везе с тим.
„Они бирају између свог чеда, између Приштине и некога ко је у праву, али је самосталнији, за кога ћете да будете“, упитао је Вучић.
Vlada usvojila Uredbu o obnovi stambenih objekata zbog štete od poplava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Вулину не би увели санкције да сам најавио санкције Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.