Лојд Остин: Украјина ће ући у НАТО после рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 17:55

Лојд Остин: Украјина ће ући у НАТО после рата

Амерички министар одбране Лојд Остин изјавио је данас да „нема сумње“ да ће се Украјина придружити НАТО-у по окончању рата са Русијом. Фото: Танјуг/The Canadian Press via AP „Не сумњам да ће се то догодити, а чули смо да скоро све земље у просторији говоре исто“, рекао је Остин у интервјуу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за Си-Ен-Ен (ЦНН) након дводневног самита НАТО у Виљнусу, којим је доминирало питање када ће Кијев приступити савезу.
Према његовим речима, потребно је унапредити и друге ствари, попут реформе правосуђа и демократских стандарда.
На питање колико је Украјина близу испуњавања стандарда НАТО-а, Остин је рекао да „још има посла“.
„Што се тиче обуке и опреме, има још посла. Али ми сада радимо овај посао док се они боре у овом рату и ствари су урађене до ове тачке. Потребно је још више да се уради да би се осигурало да имају пуну комплетну способност“, истакао је министар.
Амерички председник Џо Бајден је раније нагласио да Украјина није спремна за улазак у НАТО, рекавши за Си-Ен-Ен у ексклузивном интервјуу прошле недеље да руски рат у Украјини треба да се заврши пре него што Алијанса може да размотри прикључење Украјине том војном савезу.
Bajden u Finskoj: NATO nikada nije bio jači

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лојд Остин: Украјина ће ући у НАТО после рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.