Адице – од периферије града до занимљиве градске четврти (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 17:46

Адице – од периферије града до занимљиве градске четврти (ВИДЕО)

Адице су увек важиле као део Новог Сада који се сматрао за периферију града. Међутим, данас је ситуација много другачија.
У овом делу сваким даном гради се све више зграда, прави се нови вртић, игралишта, ради >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се канализација, расвета и пут у деловима у којима то до сада није постојало, а све како би Адице постале као и други урбанији делови Града Новог Сада. Фото: Градске инфо Адице – четврт која је настала у 20. веку Адице су четврт која се пружа поред градских четврти Телеп, Ветерник, Ветерничка рампа и Камењар, односно омеђена је улицама Петефи Шандор, Подунавском, Шумском, Новом и Новосадским путем.
Градска четврт Адице су настале после Другог светског рата, а епитет насеља добили су средином седамдесетих година. Осамдесетих година Адице су ушле у састав Новог Сада чиме је отпочело њено интезивније насељавање.
Фото: Градске инфо Данас Адице имају шта да понуде својим становницима. Од државних вртића у овом крају постоји Вртић „Радосница“ на адреси Симе Шолаје бб. У изградњи је и други вртић који ће ускоро отворити своја врата у Улици Десанке Максимовић, а где ће стати још 250 малишана.
Фото: Градске инфо Поред вртића, Адице су део града у коме се налази и неколико приватних образованих установа. Ту је смештена Средња медицинска школа „Доситеј Обрадовић“, али и Средња стручна школа „Круг“.
Дом здравља на Адицама, у склопу Дома здравља „Нови Сад“, направљен је прошле године, а са радом је званично почео 21. марта 2022. године. Модеран изглед и опремљена амбулантна установа становницима овог краја донела је бржу и адекватнију негу која је раније фалила.
Фото: Градске инфо Поред изградње новог Дома здравља и вртића, Адице се често санирају и поправљају инфраструктурно са новим асфалтом, расветом и канализацијом. Фото: Градске инфо Градска четврт Адице има и своју месну заједницу која делује на локалу са адресе Симе Шолаје 2а.
Овај крај се познајe и по Спортском центру „Вујадин Бошков“ на коме се одржавају многе спортске активности и рекреације. Спортски центар „Вујадин Бошков“ смештен је на Новосадском путу, на самом крају Адица.
Фото: Градске инфо Православни храм Преподобне Параскеве на Адицама је још увек у изградњи, али очекује се да ће своју потпуни изглед добити ускоро, на радост бројних верника у овом кварту.
Поред тога још једна карактеристика прати Адице, а далеко је од епитета забачене периферне четврти. Наиме, један део Адица се познаје по луксузним вилама и салама за венчање. У делу који се назива Телепска долина, а не припада Тепепу, смештене су луксузне куће и станови. С друге стране, велики број сала за прославе и венчања налази се, такође у овом делу града.
Фото: Градске инфо Ипак, оно што се временом променило јесте број угоститељских локала, којих сада има много више у односу на раније године. Тако се на Адицама сада могу пронаћи и салаши, пицерије, кафићи, ресторани, играонице, преноћишта, али и спортски објекти и клубови, едукативни центри и мноштво других занимљивости.
Сателит – од пратиоца Новог Сада до пожељне градске четврти (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Адице – од периферије града до занимљиве градске четврти (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.