Влада усвојила Уредбу о обнови стамбених објеката због штете од поплава

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 17:39

Влада усвојила Уредбу о обнови стамбених објеката због штете од поплава

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању државног програма помоћи и обнове порушених породичних стамбених објеката у својини грађана услед дејства поплава у мају и јуну 2023. године. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић На основу евиденција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јединица локалне самоуправе, обухваћених Одлуком о проглашењу елементарне непогоде на територији 56 јединица локалне самоуправе, према до сада прелиминарно прикупљеним подацима, утврђено је да је 20 породичних стамбених објеката разврстано у шесту категорију оштећења у складу са Упутством о јединственој методологији за процену штете од елементарних непогода.
Самим тим неопходно је пружити конкретну помоћ угроженом становништву у виду доделе бесповратних новчаних средстава. За решавање овог проблема Влада је определила 70.000.000 динара, саопштено је из Владе.
Чланови Владе усвојили су Акциони план за спровођење Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године, у периоду од 2023. до 2024. године, који конкретизује све мере и активности које ће бити предузете у наведеном периоду.
На овај начин ће бити унапређено деловање одговорих институција, омогућавање праћења постигнутих резултата, квалитетно извештавање, као и благовремена ревизија циљева и идентификованих мера зарад бољег планирања у будућности.
Акциони план је структурно подељен у односу на један општи и три посебна циља.
Општи циљ је усмерен на изједначавање могућности особа са инвалидитетом у уживању свих грађанских, политичких, економских, социјалних и културних права, уз пуно поштовање њиховог достојанства и индивидуалне аутономије, обезбеђивања независности, слободе избора и пуне и ефективне партиципације у свим областима друштвеног живота, укључујући и живот у заједници.
Како би се постигли ови резултати, планирани су и посебни циљеви: повећана друштвена инклузија особа са инвалидитетом, обезбеђено уживање њиховог права на пословну способност и породични живот на равноправној основи са другима, ефикасана заштита од дискриминације, насиља и злостављања, као и системско увођење перспективе инвалидитета у доношење, спровођење и праћење јавних политика.
Milatović: Vučić mi je rekao da novi ambasador neće biti Vladimir Božović

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Влада усвојила Уредбу о обнови стамбених објеката због штете од поплава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.