Тестови показали – ево како да најбрже расхладите аутомобил паркиран на сунцу (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 17:31

Тестови показали – ево како да најбрже расхладите аутомобил паркиран на сунцу (ФОТО)

Нисте имали среће, паркинга у хладу није било, оставили сте ауто на сунцу. Знате да вас чека „пакао“ по повратку у аутомобил, али постоје начини да за неколико минута температуру у ауту спустите на прихватљив ниво, а ево и како. Фото: Unsplash/Abigail Ducote Расхлађивање аута након што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је сатима био на сунцу никоме није забавно, али је прилично неопходно. На јаком сунцу, топлим данима као што су сада, температура у ауту уме без проблема да достигне више од 50 степени целзијуса.
Новинар портала „Thrillist“ Арон Милер тестирао је неколико начина да расхладите ауто, и уз мерење температуре дошао до занимљивих закључака.
Укључивање климе „на макс“ и чекање Фото: Pixabay Почетком теста у ауту је било 54 степена. Након 10 минута спуштена је на 43 степена целзијуса, а након 20 минута било је 39 степени у аутомобилу.
Овај метод није се испоставио као претерано ефективан.
Укључивање климе „на макс“ и вожња отвореним прозорима Фото: Unsplash/Michael Skok Почетна темпертаура у ауту била је 52 степена целзијуса. Након 10 минута оваквог хлађења било је 38 степени, а након 20 минута измерено је 35 степени целзијуса.
Иако када отворите прозоре излази топао ваздух, такође са њим излази и онај хладнији којим клима покушава да расхлади ентеријер.
Укључивање климе „на макс“ и вожња са затвреним прозорима Фото: Pixabay/Bertsz Почетна температура у ауту је износила 59 степени целзијуса. Након 10 минута, клима је расхладила унутрашњост на 42 степена, а након 20 минута температура је износила 31 степен целзијуса.
Затворени прозори побољшавају учинак климе, што је јасно уочљиво.
Отварање једног прозора и отварање и затварање супротних врата + употреба климе Фото: Градске инфо Најпре, да објаснимо метод. Потребно је да отворите нпр. само прозор са возачке стране, а затим отварате и затварате сувозачева врата неких 10 пута како би физика одрадила своје и покренула врели ваздух да због разлике у притиску напусти аутомобил.
Након тога, можете сести у ауто, затворити прозоре, упалити климу и кренути својим путем.
Почетна температура приликом овог теста била је 58 степени целзијуса. Након 10 минута износила је око 35 степени, док је после 20 минута температура била испод 30 степени, што је најбољи резултат.
Од свих метода, најзахвалнија је вожња са затвореним прозорима уз употребу климе, као и хлађење аутомобила отварањем и затварањем једних врата. У сваком случају, ако рачунате на климу, потребно је да возите, како би приликом вожње ветар пролазио кроз хладњак и тако помогао раслхадном систему који осим вас у кабини, треба да хлади и мотор аутомобила.
Da li treba trenirati kada su tropske vrućine?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тестови показали – ево како да најбрже расхладите аутомобил паркиран на сунцу (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.