Британска влада пристала на повишице запосленима у јавном сектору

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 17:05

Британска влада пристала на повишице запосленима у јавном сектору

Влада Велике Британије пристала је данас на повишице запосленима у јавном сектору да би тако зауставила низ штрајкова у земљи. Фото: Pixabay/Mary_R_Smith Британски премијер Риши Сунак је потврдио да је влада прихватила препоруку надлежних тела да се запосленима у полицији плата подигне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за 7,0 одсто, учитељима за 6,5 одсто, младим лекарима који још нису завршили специјализацију – за 6,0 одсто, преноси АП.
Ова понуда је коначна, навео је Сунак, рекавши да „неће више бити преговора о платама“.
Он је упозорио да ће повишице коштати државу „милијарде фунти“, што није предвиђено приликом планирања буџета, тако да ће ова одлука „имати последице“, преноси Ројтерс.
Десетине хиљада лекара у Великој Британији започело је данас петодневни штрајк тражећи веће плате, тако да се Британска здравствена служба (НХС) суочава са најдужим штрајком у историји, пренела је раније агенција АП.
Млађи доктори, који су у раној фази своје каријере, обуставили су рад у седам сати јутрос, а Британско медицинско удружење (БМА), синдикат лекара, затражило је повец́ање плата за 35 одсто како би се плате вратиле на ниво из 2008, узимајући у обзир инфлацију.
Nemačka vlada usvojila strategiju o Kini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британска влада пристала на повишице запосленима у јавном сектору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.