Амерички генерал: Сумњам да ћемо икад више видети Пригожина

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 14:10

Амерички генерал: Сумњам да ћемо икад више видети Пригожина

Пензионисани генерал Роберт Абрамс, који је раније служио као командант америчких снага у Кореји, рекао је за АБЦ Њуз да сумња да ћемо икада више у јавности видети оснивача приватне војне групе „Вагнер“ Јевгенија Пригожина. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP Абрамс је рекао да мисли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да шеф Вагнера није жив, а ако јесте – могао би да буде у затвору.
„Мислим да су га или сакрили, или послали у затвор или су га склонили на неки други начин, али сумњам да ћемо га икада више видети“, казао је амерички генерал.
Упитан да ли мисли да је Пригожин жив, генерал Абрамс је рекао:
„Ја лично мислим да није, а ако јесте, негде је у затвору”.
Пригожин није виђен у јавности од дана његове краткотрајне побуне која се завршила 24. јуна. Вагнерова побуна се завршила договором између Кремља и Пригожина уз посредовање Белорусије. Иако су тачни услови уговора још нејасни, верује се да је шеф Вагнера пристао да се пресели у Белорусију.
Кремљ је саопштио да је руски председник разговарао са Пригожином 29. јуна – пет дана након завршетка побуне.
Прошле недеље белоруски лидер Александар Лукашенко је рекао да Пригожин није у Белорусији, већ у Русији.
Desetine hiljada lekara u Engleskoj započele najduži štrajk u istoriji zdravstva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички генерал: Сумњам да ћемо икад више видети Пригожина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.