Немачка влада усвојила стратегију о Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 14:03

Немачка влада усвојила стратегију о Кини

Немачка влада је данас усвојила дуго очекивану стратегију према Кини, објавио је Ројтерс, позивајући се на изворе из владе. Фото: Танјуг/Kay Nietfeld/dpa via AP Документ је усвојен након вишемесечних препирки унутар трочлане владајуће коалиције око тога колико треба пооштрити став према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тој суперсили.
Усвајање стратегије долази услед ширег притиска на Западу да се смањи стратешка зависност од Кине.
У првој немачкој Националној стратегији о безбедности, коју је влада раније усвојила, наведено је да је ривалство Немачке са Кином порасло последњих година јер Пекинг све више настоји да искористи своју економску моћ како би променио постојец́и међународни поредак заснован на правилима и потврдио своју регионалну хегемонију.
„Кина намерно користи своју економску моц́ да би остварила политичке циљеве“, наводи се у том документу и напомиње да Пекинг ипак остаје партнер без којег многи глобални изазови и кризе не могу да се реше.
Visoke količine pesticida u hrani iz EU

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка влада усвојила стратегију о Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.