Гутереш: „Шачица донација“ не може да замени споразум о житу

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 13:03

Гутереш: „Шачица донација“ не може да замени споразум о житу

 Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш изјавио је данас да „шачица донација“ не може да буде замена за споразум о житу који је обустављен. Фото: Танјуг/AP/Theresa Wey „Јасно је да ће извлачење милиона тона житарица са тржишта довести до виших цена. Овај драматичан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << утицај нећемо исправити са неколико донација неким земљама“, поручио је Гутереш, преноси Ројтерс.
И поред тога што су глобалне цене пшенице упола нише од рекорда достигнутог почетком марта 2022. године, одмах након руске инвазије, генерални секретар УН је рекао да ће свако повећање сада „платити сви, свуда“.
„То ће платити земље у развоју и људи са средњим приходима, па чак и развијене земље“, навео је Гутереш.
Раније овог месеца, руске власти су саопштиле да неће продужити споразум о житу јер, према њиховим тврдњама, није испоштован део обавеза према Москви.
Одлука Кремља је наишла на снажне критике западних званичника.
 
Gutereš: Završena era globalnog zagrevanja, počelo „globalno ključanje“

Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Гутереш: „Шачица донација“ не може да замени споразум о житу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.