Границе између ЕУ и Белорусије биће затворене у случају инцидената са Вагнером

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 12:58

Границе између ЕУ и Белорусије биће затворене у случају инцидената са Вагнером

 Пољска, Литванија и Летонија могле би да донесу заједничку одлуку о затварању граница са Белорусијом уколико буде дошло до озбиљних инцидената у вези са руском паравојном групом „Вагнер“ дуж њихових граница, саопштио је данас пољски министар унутрашњих послова Маријуш >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Камински. Фото: Танјуг/AP Photo „Ако дође до озбиљних инцидената са „Вагнер“ групом на границама НАТО-а и земаља Европске уније, као што су Пољска, Литванија или Летонија, несумњиво ћемо заједно предузети акцију“, поручио је Камински, преноси Ројтерс.
Он је додао да није искључена могућност да дође до потпуне изолације Белорусије.
Пољска, чланица НАТО-а, одлучила је 19. јула да премести војне трупе на исток земље, након што су „Вагнерови“ борци почели да обучавају белоруске специјалне снаге неколико километара од њене границе.
Два дана касније председник Владимир Путин упозорио је Пољску да ће се сваку агресију на Белорусију сматрати нападом на Русију.
 
Putin: Ukrajinske snage pojačale vojne operacije, ali kontraofanziva zaustavljena

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Границе између ЕУ и Белорусије биће затворене у случају инцидената са Вагнером се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.