Нови успех младих математичара

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 09:40

Нови успех младих математичара

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је данас гимназијалцима који су освојили медаље на математичкој олимпијади у Јапану. Фото: Pexels/ JESHOOTS.com
„Све честитке! Поносни на наше младе шампионе, њихове наставнике и менторе“, написала је Брнабић на Твитеру.

Додала је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да они „на најлепши начин промовишу нашу Србију широм света“.
На 64. Међународној математичкој олимпијади у Јапану, гимназијалци из Србије освојили су једну сребрну и три бронзане медаље, саопштило је раније Друштво математичара Србије.
Сребрну медаљу освојио је Матеја Вукелић, ученик Математичке гимназије у Београду, а бронзане медаље освојили су Александар Вишњић и Стефан Шебез, ученици Математичке гимназије у Београду, као и Андрија Живадиновић, ученик Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу, наведено је у саопштењу.
На такмичењу је учествовало 623 такмичара из 116 земаља.
Руководиоци тима из Србије били су др Миљан Кнежевић са Математичког факултета Универзитета у Београду и Теодор вон Бург из Математичке гимназије у Београду.
Колико је студената у Србији?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови успех младих математичара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.