Појачане контроле аутобуса који превозе туристе

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 13:20

Појачане контроле аутобуса који превозе туристе

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан изјавио је данас да ће Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, у наредном периоду појачано контролисати аутобусе који превозе туристе, у циљу безбедног одвоза на жељену дестинацију. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << grandtt.rs „Циљ ове акције је да се грађани безбедно и прописно одвезу до дестинација на којима су одлучили да проведу свој годишњи одмор. Министарство унутрашњих послова жели да буде проактивно и на време провери како исправност возила, тако и поштовање прописа од стране возача“, објаснио је Беленцан у саопштењу МУП-а.
Како је наведено у саопштењу, контрола ће се одвијати на местима поласка, како би организатори превоза на време могли да исправе евентуалне неправилности и осигурају безбедну вожњу путницима, а затим поново на одговарајућим местима приликом уласка аутобуса у нашу земљу.
Уз провере возача на психоактивне супстанце, алкохол, као и да ли су испунили законом прописано време одмора, полиција ће проверавати и испуњеност административних услова, што значи да возач мора да има индивидуалну дигиталну картицу, путни налог, уговор о раду, копију лекарског уверења и међународну ознаку за транспорт, рекао је Беленцан у саопштењу. Он је, такође, позвао привредне субјекте који се баве организованим транспортом путника да на прописан начин и безбедно учествују у саобраћају.
Koja su najčešća imena beba u Srbiji u 2022. godini?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Појачане контроле аутобуса који превозе туристе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.