Грађани Русије повукли милијарду евра из банака током побуне групе Вагнер

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 12:13

Грађани Русије повукли милијарду евра из банака током побуне групе Вагнер

Грађани Русије су у периоду између 23. и 25. јуна током побуне плаћеничке групе Вагнер повукли око 100 милијарди рубаља, односно око милијарду евра, са својих банкарских рачуна. Фото: Wikimedia Commons/Oruwachichin Ову информацију је пренео Комерсант, позивајући се на извештај централне Банке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Русије (БР).
У јуну је порасла потражња за готовином у Русији, што је довело до одлива ликвидности из банака за 500 милијарди рубаља, додаје се у извештају.
БР је 10. јула известила да је побуна групе Вагнер мало утицала на курс рубље и да је пораст волатилности током тих дана био краткотрајан. Шеф групе Вагнер, Јевгениј Пригожин, је 23. јуна најавио „марш правде“ против Москве, док су руске власти су ову ситуацују схватиле као оружану побуну, подсећа руски лист.
Ситуација је решена после преговора уз учешће председника Белорусије Александра Лукашенка до 24. јуна увече.
Rast BDP u 2023. iznosiće 2,5 odsto, a u 2024. godini 3,5 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грађани Русије повукли милијарду евра из банака током побуне групе Вагнер се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.