Вучић: Улагање у саобраћајнице подстиче повратак наших људи из иностранства

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 10:20

Вучић: Улагање у саобраћајнице подстиче повратак наших људи из иностранства

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је ће издрадња брзих саобраћајница кроз Србију, попут саобраћајница од Пожаревца до Голупца, утицати не само на подизање стандарда грађања већ ће и унапредити квалитет живота и подстакнути грађане Србије, који су пронашли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посао у иностранству, да се врате у Србију. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Велики број људи размишља да се врати из иностранства. Када смо радили пут од Крепољина до Жагубице и од Петровца до Крепољина као што сада радимо мост, а то је нешто јужније од ове саобраћајнице, али спаја нас са Хомољем и истоком Србије размишљали смо о тим људима. Да они виде да да ће имати мање трошкове, а већа примања и посао који увек могу да нађу. Да то буде отворена позивница за њих да се врате у нашу земљу“, рекао је Вучић током обиласка радова на изградњи брзе саобраћајнице од петље Пожаревац, преко Великог Градишта, до општине Голубац.
Истакао је да је у Србији током 2022. године рођено више деце у односу на 2021. и да то указује и да је одлив становништва из земље смањен. „И ако погледате број новорођене деце у Србији је 62.700 што је јако мало, и мораћемо много да радимо да повећамо. Али, у односу на Бугарску са 53.000, која формално не би требало да има мањи број становника од Србије, али су код њих миграторна кретања већа. Хрватска која има 33.000. Када упоредите званични број становника то није 2:1 као што је број новорођене деце“, рекао је Вучић.
Додао је да се тренутно граде саобраћајнице широм земље и да цела Србија изгледа као градилиште.
Vučić: Brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca gotova do kraja 2025.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Улагање у саобраћајнице подстиче повратак наших људи из иностранства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.