Упозорење возачима: Ове ствари немојте држати у возилу током летњег периода!

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 09:59

Упозорење возачима: Ове ствари немојте држати у возилу током летњег периода!

Већина возила паркирана су директно на сунцу, самим тим темепратура у њима може достићи и до 50-60 степени Целзијуса! Управо због тога, веома је важно да пазите шта остављате у вашем возилу, како не би дошло до непотребне штете. Фото: Freepik У наставку текста прочитајте неке од предмета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које никако не смете остављати у свом возилу током летњег периода:
Електроника Остављање електронике попут мобилних телефона, лаптопа или батерија у возилу при високим температурама може трајно оштетити ваше уређаје, док постоји могућност и да експлодирају. Веома је важно да обратите пажњу на ваше ствари, како не би дошло до трајних последица.
Лекови и козметички производи Високе температуре у унутрашњости аутомобила могу негативно утицати на ефикасност лекова и козметичких производа. Ово може бити посебно опасно ако су у питању лекови који су важни за одржавање здравља или лечење озбиљних стања!
Пластични предмети Остављање пластичних предмета попут бочица с водом, играчака или посуђа у врућем аутомобилу може довести до топљења или деформација пластике. Осим тога, неки пластични предмети могу испуштати штетне хемикалије при високим температурама.
Запаљиве ствари Чување запаљивих ствари попут средстава за чишћење, аеросола, дезодоранса или слично у аутомобилу при већим температурама може повећати ризик од пожара или експлозије! Зато је битно да ове ствари чувате на сигурном и изван досега високих температура.
Храна Храна се никако не би требала држати у возилу, нарочито први високим температурама. Осим што може да се поквари, храна привлачи инсекте којих ћете се тешко отарасити уколико уђу у ваше возило.
Da li postoji idealno vreme za uzimanje probiotika? Evo od čega zavisi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Упозорење возачима: Ове ствари немојте држати у возилу током летњег периода! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.