Помен страдалим Србима у Сребреници и Братунцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 09:01

Помен страдалим Србима у Сребреници и Братунцу

У Братунцу и Сребреници данас се обележава 31 година од злочина над српским цивилима који су починиле муслиманске снаге у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони. Фото: PrtSc/Општина Братунац
Помен страдалим Србима биће служен у цркви у Сребреници, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << док ће почаст бити одата на гробљу у Братунцу и стратиштима у Биљачи, Сасама и Залазју, преноси РТРС.
Муслиманске снаге из Сребренице, под командом Насера Орића, 12. јула 1992. године упале су у већи број српских села и убиле 69-оро Срба.
Вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина, Виктор Нуждић истакао је да су за злочине на Србима на подручју Средњег Подриња осуђена само четворо људи на укупну казну од 29 година затвора.

У току обука војника рода артиљерије на савременом артиљеријском систему Огањ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Помен страдалим Србима у Сребреници и Братунцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.